Een lagedrukgebied heeft zich over onze regionen genesteld. Ten zuidwesten van de Britse eilanden is het hogedrukgebied van de Azoren gesitueerd. De komende dagen blijven we aan de oostflank van het hoog en overheerst een noordwestelijke stroming. Alleen op zondag zorgt een zwakke hogedrukwig voor een tijdelijke stabilisatie van het weer.

Morgen laat de maand augustus zich op de valreep nog eens van een meer wisselvallige kant zien. Vanuit het westen en zuiden dringen zich storingen op met de nodige regen of buien als gevolg. In de ochtend lijkt het westen vooral gevoelig voor enige regen of enkele buien. In de loop van de dag trekt een storing verder naar het oosten en vallen in geheel België enkele buien.

De atmosfeer is zodanig onstabiel dat er zelfs hier en daar onweer kan voorkomen. De bewolking voert de boventoon, maar geleidelijk aan vertonen de wolkenvelden enkele scheuren en kan de zon zich tijdelijk manifesteren. Op thermisch vlak moeten we enkele graden inleveren met maxima van 17 graden in de Ardennen tot circa 20 graden in Vlaanderen. Hierbij waait een meest matige westenwind, die later de noordhoek gaat opzoeken. Aan zee neemt de wind in de namiddag toe tot vrij krachtig.

's Nachts sterven de meeste buien uit en wordt het op de meeste plaatsen droog. Vooral de kustregio blijft gevoelig voor enkele buien, die door het relatief warmere zeewater in stand worden gehouden. Het is zwaar bewolkt tot betrokken met sporadisch enkele opklaringen. Aan zee staat een doorstaande wind uit het noorden, matig met vlagen tot vrij krachtig windkracht 4-5. Het koelt hierbij af naar een graad of 11.

Vooruitzichten:

Zaterdag overheerst nog steeds een stroming vanuit het noorden en drijven van tijd tot tijd enkele buien binnen. Toch zijn er ook drogere perioden met opklaringen. Bij een matige noordenwind wordt het maximaal een graad of 20.

Zondag stijgt de luchtdruk heel lichtjes, wat in eerste instantie de buien zal onderdrukken. Echter na de middag volgt opnieuw regen vanuit het westen. Het oosten is hierbij pas aan het eind van de dag aan de beurt. De maxima klimmen tot 20 of 21 graden.

Maandag tenslotte draait de wind naar het noordwesten en komt de trein van buien opnieuw op gang. Hierbij lijkt de 20-gradengrens voor het thermometerkwik te hoog gegrepen. Tijdens de buien is er kans op onweer, maar het positieve is dat er ook opklaringen tussen de buien zijn.

MeteoServices