BRUSSEL -- Minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel heeft een uitnodiging ,,ten persoonlijken titel'' van China aanvaard om Tibet te bezoeken. Daarvoor moet hij eerst groen licht krijgen van de Belgische regering, maar ook van de Europese Unie indien hij de reis zou maken tijdens het Belgische EU-voorzitterschap, zo werd vandaag vernomen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Michel, die zondag terugkeert van zijn bezoek aan China, werd woensdag in Peking door Chinees vice-premier Qian Qichen uitgenodigd Tibet te bezoeken.

,,Michel aanvaardde de uitnodiging 'ten persoonlijken titel', maar hij zal eerst toelating moeten krijgen van de regering en eventueel van de EU indien hij de reis maakt tijdens het Belgische voorzitterschap'', verklaarde woordvoerder Koen Vervaeke. Dat voozitterschap start op 1 juli en duurt zes maanden.

Tijdens een interview met een RTBF-journalist die de minister vergezelt tijdens zijn bezoek aan China, verklaarde Michel dat hij de reis naar Tibet ,,in de loop van de komende maanden'' zou kunnen maken.