DUBAI -- Gewapende mannen die beweren lid te zijn van de zogenaamde Feddayin van Saddam Hoessein, het paramilitaire korps van de gewezen Iraakse president, zweren de dood van Saddams zonen Uday en Qusay te zullen wreken. Dat doen ze op een videoband die vandaag is uitgezonden op tv-zender al-Arabiya.
,,De bezettingslegers hebben gezegd dat de dood van Uday en Qusay de aanvallen zal doen teruglopen. Wij zeggen dat het de jihad (heilige oorlog) tegen de ontrouwen zal versterken'', zei een van de gewapende en gemaskerde mannen op de video.

Uday en Qusay werden gedood bij een raid van het Amerikaanse leger op een huis in Mosoel, in het noorden van Irak, waar de broers zich verscholen hielden.

Een arts die deel uitmaakt van de Raad van het Iraakse overgangsbestuur, heeft ondertussen bevestigd de lijken van de zonen te hebben gezien.

De arts van de raad, die hun vermeende lichamen zag, verklaarde donderdag dat er ,,geen enkele twijfel'' bestaat dat de lijken die van de zonen van de gevallen president zijn.