BRUSSEL - De Belgische rockgroep dEUS gaat na vier jaar inactiviteit opnieuw aan de slag. De band begint volgende week met het schrijven van nummers voor een nieuw album. De nieuwe plaat moet eind volgende zomer in de winkel liggen. Drummer Jules De Borgher zal er niet meer bij zijn. Hij wordt vervangen door Stephan Misseghers, die eerder bij Soulwax speelde. Dat meldt dEUS' manager, Christian Pierre.
Volgende week begint het gezelschap te schrijven aan nieuw materiaal. Rond maart-april zou dEUS de studio intrekken, zodat de nieuwe plaat tegen het einde van de zomer in de winkel ligt. Ondertussen werd drummer Jules De Borgher -- ,,in alle vriendschap'' -- vervangen. Door de personeelswissel blijven nog enkel Tom Barman en Klaas Janszoons over van de oorspronkelijke bezetting.

Het is al vier jaar geleden sinds hun laatste album The Ideal Crash verscheen (een Greatest Hits-verzamelaar niet inbegrepen). Na de promotietournee besloot het Antwerpse kwintet een rustpauze in te lassen. Sindsdien hielden de individuele groepsleden zich bezig met eigen projecten.

Zo maakte bassist Danny Mommens met zijn groep ,,Vive La Fête'' zijn intrede in de modewereld. Zanger Tom Barman oogste succes met zijn film ,,Any Way The Wind Blows'', die intussen al 70.000 kijkers naar de Belgische filmzalen lokte. Van zijn project ,,Magnus'' ligt in januari een album in de winkels. En op 17 november verschijnt een album van de optredens die Barman gaf met pianist Guy Van Neuten.