DIEST - Het failliete Aegis uit Diest is dan toch niet opnieuw opgestart onder curatele, en dat zal ook niet meer gebeuren. De curatoren van het eveneens failliete moederbedrijf Fardis vragen een som voor het gebruik van de gebouwen en dat zou een heropstart verlieslatend maken. Dat stelt Aegis-curator Carl Declippele. De Leuvense rechtbank van koophandel had de curatoren toestemming gegeven voor een heropstart.
Aegis, een filiaal van het failliete foliënbedrijf Fardis uit Beerse, moest begin september als gevolg van het Fardis-faillissement zelf ook de boeken neerleggen. Het bedrijf uit Diest maakte plastic zakken voor diepvriesproducten. Op het ogenblik van het faillissement werkten er in totaal zo'n 120 bedienden en arbeiders. Met de heropstart wilden de curatoren de bestaande klanten verder bedienen.

Dat de heropstart, waarvoor een elftal mensen zou ingeschakeld worden, niet doorgaat, is volgens Declippele geen drama. ,,Het zou toch maar voor een dikke week geweest zijn. Momenteel zitten we al in de tweede ronde van de overnamegesprekken met drie kandidaten. We hopen die gesprekken tegen het einde van de week af te ronden en volgende week een kandidaat-overnemer voor te stellen aan de Leuvense rechtbank'', aldus de curator.