BRUSSEL -- Luchtvaartmaatschappij Sabena stevent voor het lopende boekjaar af op een operationeel verlies van zeven miljard frank. Dat schrijft De Financieel Economische Tijd vandaag. Bij Sabena wil men geen commentaar kwijt over de geciteerde cijfers.
De Tijd citeert hooggeplaatste bronnen bij Sabena. Die zouden bevestigen dat het bedrijf in de tweede helft van het jaar een even groot verlies dreigt te boeken als in de eerste jaarhelft. Toen liep het nettoverlies op tot 3,4 miljard frank. Sabena vervoerde in juli en augustus opnieuw meer passagiers, maar de eenheidsontvangsten (per zetel en per vervoerde km.) bleven dalen.

Sabena-woordvoerder Remans wil geen commentaar geven bij tussentijdse financiële resultaten. Wel zei hij dat de top van Sabena voortwerkt aan haar kostenbesparingsprogramma (Blue Sky). Met dat plan wil het bedrijf de oplopende kosten onder controle krijgen.

Volgens De Tijd werkt topman Christoph Müller zowel aan structurele maatregelen voor de lange termijn als maatregelen die op korte termijn effect hebben zoals het schrappen van vluchten of het beperken van frequenties.