TURNHOUT -- De raadkamer in Turnhout heeft vandaag in de loop van de namiddag de aanhouding van Albert Barrez met een maand verlengd. Hij wordt verdacht van de moord op veearts Karel Van Noppen. De zaak van Germain Daenen, een andere betrokkene in de affaire, werd uitgesteld tot vrijdag.
Barrez had om zijn voorlopige vrijlating gevraagd. Hij vindt dat hij als uitvoerder van de moord op veearts Karel Van Noppen de speurders alles heeft verteld. Hij wil in afwachting van zijn assisenproces bij zijn kinderen zijn.

Maar de raadkamer had geen oren naar zijn verzoek. Ze verlengde zijn voorarrest met een maand.

Albert Barrez zit al meer dan vier jaar in de cel voor zijn aandeel in de moord op veearts Karel Van Noppen. De advocaten van Barrez gaan in beroep tegen de handhaving van de aanhouding. Barrez heeft bekend dat hij de fatale schoten heeft afgevuurd

  • Ook Germain Daenen uit Munsterbilzen is vandaag voor de raadkamer in Turnhout verschenen. Op verzoek van de verdediging werd de zaak uitgesteld tot vrijdag. Het gerecht ziet in Daenen de schakel tussen de uitvoerders van de moord op Van Noppen en de opdrachtgever.

  • Naast Barrez en Daenen zitten nog twee verdachten in de cel: Carl De Schutter uit Essen, de organisator van de moord, en vleesbaron Alex Vercauteren uit Destelbergen, van wie het gerecht vermoedt dat hij de opdracht voor de moord gaf.

    Karel Van Noppen is op 20 februari 1995 nabij zijn woning in Wechelderzande doodgeschoten.