Een kleine trogvormige uitzakking zorgt vandaag aanvankelijk nog voor veel bewolking, maar geleidelijk aan krijgt de zon meer ruimte onder impuls van bescheiden drukstijgingen.

Morgenochtend is het eerst nog zwaar bewolkt tot betrokken met op verschillende plaatsen mistbanken of veel laaghangende wolken die het zicht sterk kunnen beperken. Hier en daar valt er mogelijk zelfs wat lichte regen of motregen. In de loop van de voormiddag lost de mist op en breekt de lage bewolking wat open. Het wordt dan overal stilaan droog met na de middag breder wordende opklaringen die vanuit het westen landinwaarts uitdijen. De wind vanuit overwegend westelijke sector waait meestal zwak, windkracht 2 tot 3. Tegen de avond zwakt hij nog verder af, zodat hij uiteindelijk geen richting meer weet te kiezen. De voor de tijd van het jaar iets te lage maxima bereiken 10 graden en 13 á 14 graden elders. Morgenavond en vannacht blijft het overal droog en wordt het licht tot halfbewolkt. In deze opklaringsgebieden kan het evenwel flink gaan afkoelen. Het thermometerkwik daalt dan ook tot 4 graden in de Ardennen en 5 á 6 graden in het binnenland. Aan zee blijft het met 8 graden iets zachter. De wind is zeer zwak en speelt geen rol van betekenis. Na middernacht wordt het nevelig en lokaal worden er mistbanken gevormd.

Vooruitzichten:

De volgende dagen sturen lagedrukgebieden van tijd tot tijd regengebieden over ons land. Het wisselvallige karakter van het weer blijft dus gehandhaafd. Overmorgen , na het optrekken van nevel en mistbanken, is het aanvankelijk overal droog en krijgen we een afwisseling te zien van wolkenvelden en opklaringen. In de loop van de namiddag neemt de bewolking evenwel opnieuw toe vanuit het westen, later gevolgd door naar het oosten trekkende regen. De maxima handhaven zich rond een landelijk gemiddelde van 13 graden. Donderdag is het eerst nog regenachtig in het oosten van het land. Nadien wordt het ook daar meestal droog en wisselend bewolkt. Een enkele lokale bui blijft evenwel steeds tot de mogelijkheden behoren. De maxima schommelen tussen 12 en 14 graden. Ook vrijdag blijft de bewolking nadrukkelijk aanwezig met regelmatig wat regen of enkele buien om de droge perioden te doorbreken. Wat de temperatuur betreft is er weinig of geen evolutie te verwachten. De maxima liggen steeds in de buurt van 13 of 14 graden.

Bron: MeteoServices Het weer in uw streek: 0900-35-987 www.meteoservices.be