HERENTALS -- Bij de firma Griffith Laboratories aan de Toekomstlaan in Herentals zijn deze ochtend vijfentwintig illegale vluchtelingen ontdekt in de laadruimte van een truck. Het gaat om 22 mannen, twee vrouwen en een kind. De illegalen zijn afkomstig uit China, Afganistan en Pakistan. Ze zijn overgebracht naar het OCMW van Herentals.

De vreemdelingen verklaarden dat ze zaterdag in Zeebrugge in de laadruimte van de vrachtwagen zijn gestapt. Ze hoopten dat de truck de boot op zou rijden en dat ze in Engeland terecht zouden komen. Maar de vrachtwagen reed eerst naar het Antwerpse en vervolgens naar de Kempen, naar Griffith Laboratories in Herentals. De illegalen zaten vermoedelijk twee dagen muisstil in de laadruimte.

De chauffeur van de vrachtwagen was compleet verrast. Hij verklaarde dat hij niks had gehoord. Bij het bedrijf in Herentals stelde hij vast dat de Aziaten in zijn laadruimte zaten.

De vreemdelingen kregen allen een nummer op de borst gekleefd.

Vervolgens werden ze naar het OCMW van Herentals gebracht. Daar kunnen ze even op adem komen. De dienst Vreemdelingenzaken beslist wat er met de illegalen moet gebeuren.