LEUVEN - Er hebben zich al 3 kandidaat-overnemers aangemeld voor het failliete NV Leisureplanet Services Belgium uit Haasrode. Het gaat net als Leisureplanet om bedrijven uit de sector van e-commerce. Ze boden zich al aan tijdens de periode van vereffening die het faillissement voorafging dat de Leuvense handelsrechtbank afgelopen vrijdag uitsprak. De twee curatoren die sinds gisteren/maandag aan de slag zijn hebben nog geen contact gehad met de kandidaten.

Leisureplanet is gespecialiseerd in het via internet verhandelen van vakantiereizen. Het werd in 1995 opgericht en is 100 procent eigendom van een Britse vennootschap die ook nog een dochtermaatschappij in Zuid-Afrika bezit. Ook de rest van de vennootschap is failliet verklaard of werkend onder gerechtelijk akkoord. Op het ogenblik van het faillissement stelde het Leuvense bedrijf 110 personen te werk in gebouw 1 van de Greenhill Campus op het researchpark van Haasrode.

De curatoren hebben inmiddels een 12-tal personen terug in dienst genomen. ,,Het gaat om sleutelpersonen in het bedrijf die door ondermeer de nodige inlichtingen te verstrekken moeten helpen de overname te realiseren. Er wordt niet onder curatele verder gewerkt'', aldus curator Jos Mombaerts in een gesprek met Belga. Hij beaamt voorts wat zijn collega-curator Marc Dewael maandagavond al liet weten dat het met de kansen op overname nog alle richtingen uitkan en het nog veel te vroeg is om zich te wagen aan een raming over het aantal personeelsleden die na een eventuele overname weer aan het werk kunnen.