BRUSSEL - Een wagen heeft op de Brusselse ring en op de E19-snelweg naar Brussel zes verkeersongevallen veroorzaakt. De 82-jarige bestuurder verkeerde in de overtuiging dat hij het bij het rechte eind had en bleef op weg naar huis onverstoorbaar zijn weg vervolgen. Bij de aanrijdingen vielen geen zwaargewonden. De spookrijder werd na zijn avontuur in shock overgebracht naar een ziekenhuis.
Omstreeks 13.30 uur ontving de autowegenpolitie een eerste oproep met de melding dat in Huizingen een Ford Ka in tegengestelde richting op de Brusselse ring reed. De spookrijder reed kilometerslang langs de centrale middenberm. In totaal veroorzaakte hij zes ongevallen of aanrijdingen. Daarbij vielen, volgens de politie, geen zwaargewonden.

Het eerste ongeval deed zich voor in Woutersbrakel, op de grens met Halle. Het tweede ongeval gebeurde in Haut-Ittre, nadien volgden nog vier ongevallen in het arrondissement Nijvel. Pas ter hoogte van Nijvel-Noord eindigde het voertuig van spookrijder Raymond zijn traject in de middenberm.