De aanwezigheid van een hogedrukuitloper boven onze regio zorgt morgen voor rustig en meestal droog winterweer, met later zelfs wat ruimte voor de zon.
Morgen is het eerst zwaarbewolkt tot betrokken, met vooral in de regio ten zuiden van Samber en Maas verspreide mistbanken. Het blijft wel op de meeste plaatsen overwegend droog. Alleen in de Ardennen kan er uit die lage bewolking of mistvelden wat lichte winterse neerslag vallen. Lokaal kan er daar dan zelfs wat ijzel voorkomen. In de loop van de namiddag komen er uiteindelijk vanuit het westen toch wat opklaringen tevoorschijn, die tegen het einde van de namiddag steeds breder worden, terwijl ze zich langzaam ook over de rest van het land uitspreiden. De maxima schommelen tussen 1 graad in de Ardennen en 5 á 6 graden elders. De wind is zeer zwak.
Morgennacht wordt het meestal licht- tot halfbewolkt en afgezien van een enkel sneeuwbuitje in de Ardennen, blijft het droog. Het wordt andermaal een vrij koude nacht met minima in Laag- en Midden-België net boven het vriespunt. In de Hoge Ardennen daalt het kwik tot in de buurt van -4 graden. Vooral in de Ardennen wordt het lokaal opnieuw erg mistig. De wind is zwak en speelt geen rol van betekenis.

Vooruitzichten:

Woensdag begint de dag nog wisselend bewolkt en droog met vooral in de Ardennen aanvankelijk enkele mistbanken. In de loop van de voormiddag neemt de bewolking toe vanuit het westen en wordt het uiteindelijk overal betrokken. Uit die dikke bewolking kan er lokaal steeds wat lichte regen (in de Ardennen mogelijk wat lichte sneeuw) vallen, al zullen de neerslaghoeveelheden zeker beperkt blijven. Op sommige plaatsen blijft het mogelijk zelfs droog. De maxima schommelen rond een landelijk gemiddelde van 4 graden. Donderdag wordt in de loop van de namiddag een iets actievere storing verwacht met dus opnieuw een zwaarbewolkte tot betrokken dag en perioden met lichte of matige regen. Het wordt iets zachter met maxima in de buurt van 6 graden. Vrijdag bevinden we ons tijdelijk tussen twee regengebieden in. De bewolking blijft evenwel dominant aanwezig met slechts sporadisch enkele opklaringen. Met wat geluk blijft het tot de avond droog alvorens dus een volgende regenzone het westen van het land bereikt. De maxima handhaven zich in Laag- en Midden-België rond 6 graden.

Bron: MeteoServices

http://www.meteoservices.be