LEUVEN - Icos Vision Systems, een wereldleider in visie- en inspectiesystemen voor de chipsindustrie, verwacht dat haar aandelen vanaf 4 juni zullen genoteerd staan op de continumarkt van Euronext Brussel. In een mededeling wijst het bedrijf erop dat de Commissie voor het Bank- en Financiewezen het prospectus voor de notering van al haar aandelen op Euronext heeft goedgekeurd.
Van zodra de aandelen verhandeld worden op Euronext zal Icos de schrapping vragen van de notering van haar aandelen op Nasdaq Europe. Het bedrijf is overigens ook nog genoteerd op Nasdaq. ,,Met de notering op Euronext proberen wij voor onze investeerders in de eurozone een transparanter en liquider platform aan te bieden voor het verhandelen van onze aandelen '', aldus algemeen directeur Anton DeProft.

Icos boekte in 2002 op een omzet van 30,6 miljoen euro nog een nettoverlies van 2,4 miljoen euro (in 2001 was er 8,7 miljoen euro verlies). In het 1e kwartaal van 2003 (eindigend op 31 maart) was er voor het eerst sinds lang weer een nettowinst (244.000 euro). Het was anderzijds het 4e opeenvolgende kwartaal met bedrijfswinst (0,5 miljoen euro). De omzet tijdens dat 1e kwartaal bedroeg 9,3 miljoen euro, 8 procent meer dan het vorige kwartaal en een verdubbeling in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.