LONDEN -- Uit protest tegen wat zij "overbodige scènes met hondengevechten" vinden willen Britse dierenrechtenactivisten de nieuwste film van regisseur Guy Ritchie, 'Snatch', uit de bioscopen houden. De Britse dierenrechtenorganisatie RSPCA vermoedt dat de dieren tijdens de opnames echt zijn mishandeld.


'Snatch' is een film die zich in het gangstermilieu van de Londense East End afspeelt, met de Amerikaanse ster Brad Pitt in de hoofdrol.

De RSPCA vraagt de Britse censuur om een veto te stellen tegen de vertoning van de film, die in principe volgende vrijdag in première gaat.

De krant Daily Telegraph meldde gisteren dat het niet zeker is of de productiemaatschappij de filmcensuur beeldmateriaal van de opnames ter beschikking zal stellen. In de film ontsnapt een haas bij windhondraces aan zijn achtervolgers, maar in de realiteit zouden verscheidene langoren niet zo'n happy end gekend hebben. In tegenstelling tot de meeste andere filmproducties waren ditmaal geen waarnemers van de RSPCA voor de opnames uitgenodigd om toe te kijken op naleving van de wet tegen het folteren van dieren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig