OOSTENDE - De NMBS voorziet voor de komende zomerperiode 900 bijkomende treinen naar de kust. De uitbreiding van het aanbod is ondermeer nodig omdat verwacht wordt dat, zoals vorig jaar, veel senioren gebruik zullen maken van hun 65plus-tarief waarmee zij heen- en terug kunnen reizen naar een bestemming in België voor amper honderd frank.

Vorig jaar had het 65plus-biljet bij mooi weer een toename van dertig procent van de reizigers naar en van de kust tot gevolg. Om de avondspits minder te belasten, zullen de senioren vanaf 18 juni tot en met vrijdag 14 september uit de kuststations niet vroeger dan 19 uur meer mogen terugreizen met hetzelfde 65plus-biljet.

De NMBS zal haar toeristische seizoen ook uitbreiden. Vorig jaar reden de T-treinen (toeristentreinen) tijdens weekdagen enkel in de periode tussen half juli en half augustus. Gezien de grote vraag vorig jaar, zullen de T-treinen vanaf dit jaar op weekdagen rijden tussen 2 juli en 31 augustus. Uiteraard rijden deze T-treinen ook tijdens het weekend.

Tussen 11 juni en 28 september zullen ook negen IC-treinen uit het binnenland doorrijden naar de kust. Het gaat ondermeer om de IC-treinen tussen Genk en Gent die zal doorrijden naar Blankenberge en een bijkomende trein Brussel-Blankenberge. Tussen 9 juli en 17 augustus zullen ook zeven bijkomende IC-treinen ingelegd worden op werkdagen. Afhankelijk van het weer, kan de NMBS bovenop dit alles nog extra materiaal inleggen.

Nieuw dit jaar is ook het station Zeebrugge-Strand. Dat station ligt op amper honderd meter van het strand van Zeebrugge. Op 10 juni wordt het station in gebruik genomen. Tijdens het weekend en op feestdagen zullen de treinen naar Zeebrugge er stoppen. Tijdens de week blijven de treinen rijden naar het huidige station Zeebrugge-Dorp.