ANTWERPEN -- De Antwerpse uitgeverij De Vrije Pers (P-Magazine, Ché en Teek) heeft vannamiddag hoofdredacteur Alain Grootaers om dringende redenen ontslagen. Dat zegt de Vrije Pers in een mededeling vanavond. Over de precieze aard van het conflict wenst de uitgeverij voorlopig geen uitlatingen te doen.
In haar mededeling zegt de Vrije Pers dat de continuïteit bij haar tijdschriften Teek, Ché en P-Magazine gegarandeerd wordt door de aanwezige personeelsleden. ,,De bladen worden verder uitgegeven onder de leiding en de inhoudelijke supervisie van bladverantwoordelijken Edwin van Overveld (P-Magazine), Bart Hikspoors en Martin Huisman (Ché) en Geert De Vriese en Yurek Onzia (Teek)''. De redactie en de aandeelhouders staan ,,klaar om te consolideren wat we de laatste jaren hebben opgebouwd''.

De bladverantwoordelijken van De Vrije Pers en hoofdaandeelhouder Think-Media zullen de volgende dagen het bedrijf zodanig organiseren dat de toekomst en de groei ervan verzekerd worden. Think-Media benadrukt dat het niet de intentie heeft om in de nabije toekomst een alliantie aan te gaan met een ander uitgeversbedrijf. De voorbije week werd gewag gemaakt van gesprekken tussen Think-Media en de groep Nederlandse De Telegraaf.

De Vrije Pers geeft het weekblad P-Magazine en de maandbladen Ché en Teek uit. Het op Euronext Brussel genoteerde mediabedrijf Think-Media (de voormalige groep De Beukelaar) bezit 91,7 procent van de uitgeverij. De overige 8,3 procent zijn in handen van reclameman Wim Schamp, maar die wil zijn aandelen van de hand doen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig