STROMBEEK-BEVER - Bij Procter&Gamble in Strombeek-Bever (Grimbergen) verdwijnen de komende 3 jaar 230 tot 250 van de circa 2.000 jobs. Bedrijfswoordvoerder Jean-Benoit Schrans bevestigt het bericht dat hierover vandaag in de Financieel-Economische Tijd verschijnt. In de vestiging van Procter&Gamble in Strombeek is ondermeer het wereldwijde hoofdkantoor voor wasmiddelen gevestigd.
De maatregel is onderdeel van een wereldwijde beslissing om 9.600 jobs te schrappen. ,,Bedoeling is de kostenstructuur van het bedrijf lichter te maken en de gezondheid van het bedrijf naar de toekomst toe te verzekeren. Momenteel zijn de kosten te hoog in vergelijking met deze van onze concurrenten'', aldus Schrans in een gesprek met Belga.

Ook in 1999 besliste het bedrijf wereldwijd tot een personeelsinkrimping met zo'n 15.000 banen. De consequenties hiervan voor ons land bleven beperkt.

De directie meent de herstructurering in Strombeek-Bever te kunnen doorvoeren zonder ontslagen. ,,We denken aan natuurlijke afvloeiingen, premies voor vrijwillig vertrek, vroegtijdige pensionering en verminderde recrutering'', aldus Schrans. Een aantal van de 230 tot 250 getroffen functies worden overgebracht naar andere Europese vestigingen. De afgelopen tijd werd het personeel ruim ingelicht over de stand van zaken. Binnenkort wordt met het oog op deze herstructurering elke businessunit doorgelicht.