BELGRADO - De Servische politie heeft zaterdag een van de vermoedelijke verantwoordelijken van de moordaanslag op de Servische eerste minister Zoran Djindjic opgepakt. Het gaat om Mladjan Micic, alias Pacov (de rat ). Dat heeft het Servische ministerie van Binnenlandse Zaken in Belgrado bekendgemaakt. Ondertussen gaat de zoektocht naar andere verdachten verder.
Micic is een van de bazen van de beruchte Zemun-clan. Die zou de moord op Djindjic georganiseerd en gefinancierd hebben. Samen met Micic werden in het dorp Smoljinac in het zuiden van Servië nog zes andere verdachten opgepakt. De politie nam ook tal van wapens, munitie, nachtkijkers en luxe-auto's in beslag. De zeven verdachten zullen dertig dagen in voorlopige hechtenis worden gehouden.

Criminelen die banden hebben met het vroegere Milosevic-regime, zouden achter de moord op Djindjic zitten. De belangrijkste verdachten, onder wie de leider van de Zemun-clan Milorad Ulemek, ook gekend als de legionair Lukovic, en zijn adjuncten Dusan Spasejovic en Mile Lukovic, zijn echter nog altijd op vrije voeten.