BRUSSEL - Het stadsbestuur van Brussel legt in de hal van het stadhuis een rouwregister ter beschikking voor de burgers die de slachtoffers van de aanslagen in de Verenigde Staten willen eren. Ook in Kortrijk, Antwerpen, Mechelen en Dilbeek werd een rouwregister geopend. Verwacht wordt dat talloze andere gemeenten dit voorbeeld volgen. In Leuven hangen de vlaggen vandaag halfstok.
Het stadsbestuur van Kortrijk opent een rouwregister als blijk van medeleven met de hele bevolking van de Verenigde Staten van Amerika en in het bijzonder met de nabestaanden van de slachtoffers van de terreurdaden. Het rouwregister ligt in de hal van het Stadhuis. Mensen die hun medeleven willen betuigen kunnen dit rouwregister elke werkdag tekenen van 10.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

"Het bestuur en de bevolking van de stad Kortrijk zijn bijzonder getroffen door de tragische aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september jl.", staat in de medeling te lezen. "Zij bieden de families en de talloze nabestaanden en de hele natie hun oprechte blijken van deelneming aan. Zij veroordelen elke vorm van terrorisme en ondersteunen de wereldgemeenschap in haar strijd tegen dit soort agressie.".