BRUSSEL - Bij De Morgen is gisteren een nieuwe hoofdredactie aan de slag gegaan. Algemeen hoofdredacteur Rudy Collier (48) krijgt assistentie van twee adjunct-hoofdredacteurs. Het gaat om Walter Pauli (35), die terugkeert naar de Morgen na een kort verblijf bij Knack en Peter Mijlemans (37), die al 10 jaar aan de krant verbonden is als journalist.
De vorige algemene hoofdredacteur, Yves Desmet, die zich meer op het schrijven wil toeleggen, wordt ook verantwoordelijk voor de opiniëring van de krant. Het redactionele management van de krant wordt voortaan waargenomen door Jules Hanot, die ook de verantwoordelijke uitgever wordt.

Nieuw algemeen hoofdredacteur Rudy Collier kondigde aan dat De Morgen zich meer zal toeleggen op het opeisen van een eigen identiteit in het krantenlandschap. Een aantal organisatorische wijzigingen moeten daarbij helpen: zo wordt Marianne De Baere, tot nog toe verantwoordelijk voor de zaterdagkrant en Bijsluiter, ook de chef van de cultuurbijlagen Boeken en Café des Arts en zal Douglas De Coninck chef reportages worden.

Collier was 18 jaar aan De Morgen verbonden alvorens hij hoofdredacteur van TV-Express en de Antwerpse regionale zender ATV werd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in