BRUSSEL - Sinds gsm-nummers kunnen overgedragen worden, zijn zowat 173.000 abonnees naar een andere gsm-operator overgestapt. Dat meldt Eric Van Heesvelde, voorzitter van het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie (BIPT). De overstap lijkt weinig problemen te veroorzaken.
De overdraagbaarheid laat toe om bij verandering van operator het gsm-nummer te behouden. Dat is mogelijk sinds 1 oktober 2002. De kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg schreven vandaag dat sindsdien al 200.000 abonnees van operator veranderden.

Volgens Van Heesvelde is dat een extrapolatie van cijfers van de laatste drie maanden van vorig jaar. Toen veranderen gemiddeld bijna 20.000 mensen per maand van operator. Sinds 2003 daalde dat aantal tot gemiddeld 14.350 abonnees, met een lager totaal als gevolg.

De overdraagzaamheid lijkt alvast weinig problemen met zich te brengen. ,,Wij hebben in het algemeen weinig, omzeggens geen klachten ontvangen'', aldus de voorzitter van de reguleringsinstantie. Ook bij de ombudsdiensten die klachten van particulieren ontvangen, zou dat niet het geval zijn.