BRUSSEL -- De Belg Fabien Hauquier is zaterdagavond op een gala-avond in de Brewery Hall in Londen derde geworden bij de Mister World 2003-verkiezing. De titel ging naar de Braziliaan Cabral Narciso. De tweede plaats was weggelegd voor de Libanees Assaad Tarabay.

Oorspronkelijk zou Mister Belgium Bart De Schuymer naar de Mister World-verkiezing gaan, maar hij had in 2002 op de Manhunt International in Shanghai de tweede prijs weggekaapt, zodat hij niet meer voor de verkiezing in aanmerking kwam.

Hauquier maakte echter een perfecte invalbeurt. Na een intense briefing en coaching in België vertrok hij voor één week naar Londen voor diverse proeven, interviews, foto shootings, televisie-opnamen en de voorbereiding op de finale-show.

Een bijzonder druk programma, gaande van survival-proeven met het Brits leger tot een zwemcompetitie, representatie-opdrachten, social events en bezoeken aan het Parlement en andere Londense bezienswaardigheden, zorgde ervoor dat enkel de meest volhardende finalisten de eindmeet haalden.

Fabien Hauquier is maandag, samen met Bart De Schuymer, te gast bij Ben Crabbé in ,,Aan Tafel'' (TV1) en in ,,Late Night Live'' (JIM TV).

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in