Via een westelijke Atlantische glijbaan worden er zowel morgen als deels nog overmorgen enkele regengebieden over ons land gestuurd. Pas nadien lijkt het wat beter te worden om uiteindelijk er zelfs veelbelovend uit te zien naar het weekeinde toe.
Morgenochtend regent het aanvankelijk enkel in het centrum en het westen van het land, maar al vrij snel dijt deze regenzone verder uit naar het oosten van het land. In het oosten blijft het dan de rest van de dag zwaarbewolkt tot betrokken met regelmatig wat regen of enkele buien. In het westen, en later ook het centrum, wordt het evenwel in de loop van de namiddag toch wat droger met zelfs enkele opklaringen. Dit is echter maar tijdelijk omdat een volgend regengebied zich tegen de avond opnieuw aanbiedt in het westen van het land. De maxima variëren tussen 15 graden in de Ardennen en 18 á 19 graden elders. De wind is aanvankelijk zwak maar wakkert in de loop van de dag aan tot matig, kracht 3 tot 4, en ruimt van zuidwest naar west. Morgenavond en vannacht wordt het dus overal zwaar bewolkt tot betrokken en het gaat langdurig regenen. Op sommige plaatsen kan het met momenten zelfs matig of hevig gaan regenen. Pas na middernacht wordt het stilaan wat droger vanuit het noordwesten. Tegen de ochtend regent het waarschijnlijk enkel nog in het oosten van het land. De minima schommelen tussen 9 en 12 graden en de wind is meestal zwak tot matig uit westelijke richting.

Vooruitzichten:

Ook overmorgen moeten we nog rekening houden met vrij veel bewolking waaruit af en toe wat lichte regen of motregen zou kunnen vallen. Het wordt zeker geen verregende dag, maar anderzijds zal de zon ook een eerder schaars artikel zijn. De maxima handhaven zich rond een landelijk gemiddelde van 18 graden. Vanaf vrijdag krijgt het weer alleszins een veel vriendelijker aanblik. De regengebieden blijven dan ten noorden van ons land waardoor het bij ons droog blijft bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De aangevoerde lucht wordt zachter waardoor ook de maxima op een iets hoger niveau uitkomen. Op uitzondering van de Ardennen overschrijdt het kwik overal de 20 graden. Ook op zaterdag blijft het droog en wisselend bewolkt met steeds iets meer bewolking in het noorden en de bredere opklaringen voor het zuiden van het land. Het wordt dan zelfs warm met maxima in de buurt van 23 graden. www.meteoservices.be