BRUSSEL - Het personeel van het geldtransportbedrijf Brinks heeft vanmorgen het werk neergelegd. Gisteravond werden de werknemers ingelicht over de geplande schrapping van 63 banen op een totaal van 588. Dat melden de vakbonden.
De centra van Brussel, Antwerpen en Gent hebben het werk neergelegd. Er gebeurt vandaag geen enkel geldtransport, aldus Sonia Laquay van de socialistische bediendenvakbond SETCa (BBTK). Volgens haar werd vanmorgen tijdens een personeelsvergadering besloten het werk neer te leggen.

De directie motiveert haar beslissing doordat ,,de sector onder druk staat als gevolg van verschillende fusies in de bankwereld en de verdwijning van agentschappen'', legt Dominique Pieters, directeur van de commerciële dienst van Brinks, uit. Hij benadrukte het ,,spontane'' karakter van de actie en hoopt dat de stakers morgen terug normaal aan het werk gaan.

Op 17 juni komen vakbonden en directie voor het eerst bijeen in het kader van de informatie- en overlegfase. De directie hoopt vóór de maand juli tot een akkoord te komen. Nieuwe acties zijn de komende dagen niet uitgesloten, aldus Laquay.