ZOUERAT -- Grégoire de Mévius liep vandaag een straftijd van 18 minuten op na afloop van de tweede chronoproef (370 km) van de eerste marathonetappe in de Dakar, die gisteren en vandaag de renners van Ouarzazate naar Tan Tan (Marokko) en dan naar Zouerat (Mauritanië) bracht. Hij behoudt wel zijn derde plaats in de stand.

Donderdag eindigde onze landgenoot na 351 km met zijn Nissan als tweede plaats op 14 seconden van de Japanse leider Masuoka (Mitsubishi). Vandaag realiseerde hij de derde tijd achter de Mistubishi's van de andere Japanner Shinozuka en de Fransman Fontenay, maar omdat hij wegens een elektrisch defect niet tijdig in de startzone voor de korte verbindingsrit was, kreeg hij de straftijd, die hem naar de achtste plaats in de rituitslag dwong. In de algemene stand blijft De Mévius derde op 20:55 van Masuoka.

Bij de motoren was de Italiaan Fabrizio Meoni (KTM) de beste in de rit van Tan Tan naar Zouerat met 7:05 seconden voorsprong op de Chileen De Gavardo, de dag ervoor de beste, en 8 minuten op Juan Nani Roma. Meoni neemt de leiding in de stand over van Roma.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig