BRUSSEL -- De milieuorganisatie Greenpeace vindt dat genetisch gemanipuleerde organismen (ggo's) niet thuishoren in vlees, vis, eieren en zuivelproducten. Ggo's worden volgens Greenpeace nog steeds in het voeder van consumptiedieren gemengd door de fabrikanten van mengvoeder. Daarom is de milieuorganisatie met een groots opgezette informatiecampagne gestart.

Greenpeace vindt het onaanvaardbaar dat de klant niet kan kiezen voor producten die niet van dieren afkomstig zijn die niet met ggo's gevoederd zijn. Voorlopig bestaat er immers geen wet die verplicht om deze informatie op de verpakking van de producten aan te brengen.

De milieuorganisatie gaat die informatie nu zelf aan de klanten bezorgen. Greenpeace verspreidt daarom 150.000 gidsen met lijsten van producten die gegarandeerd afkomstig zijn van dieren die zonder ggo's zijn gevoederd. De verdeling van de gidsen gebeurt via straatanimatie in de grote steden. Vrijdag was Brussel aan de beurt. Voorbijgangers konden er via een ,,Rad van fortuin'' uitmaken hoeveel kans ze hadden om zonder informatie aan niet-ggo producten te raken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig