LUIK -- De enige verkeerscamera in Wallonië heeft in 2001 minstens evenveel snelheidsovertredingen geregistreerd als alle Vlaamse radars samen. Het voorbije jaar werden 32.000 processen-verbaal opgemaakt aan de hand van de opnames van de camera aan de tunnel van Cointe (Luik). Het bericht staat vandaag in La Dernière Heure .

De radar van de tunnel van Cointe werkt 24 uur op 24, in de twee rijrichtingen. Een kwart van de geflitste voertuigen heeft betrekking op vrachtwagens die te snel rijden. De maximum snelheid is er 80 kilometer per uur en de zwaarste overtreding werd vastgesteld bij een wagen die 186 km/u reed. De radarcontroles worden dagelijks in de regionale pers aangekondigd en ook verkeersborden langs de weg maken melding van de controles.

Deze week raakte bekend dat de onbemande camera's op de A12 in Willebroek (richting Antwerpen) en in Puurs (richting Brussel) in 2001 geen seconde hebben gewerkt. Nochtans gaat het om twee van de gevaarlijkste plaatsen (of zogenaamde zwarte punten) in de provincie Antwerpen. Een andere onbemande radar, opgesteld aan de Craeybeckxtunnel in Wilrijk (richting Antwerpen, net voor je de tunnel inrijdt) heeft vorig jaar amper drie uur gewerkt. De rest van de tijd was de camera stuk.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig