BAGRAM- Britse troepen zijn vandaag te voet begonnen aan een zoektocht naar overgebleven strijders van Al-Qaeda en de Taliban in het zuidoosten van Afghanistan.
Ongeveer duizend militairen zijn onder Brits bevel betrokken bij Operatie Snipe. De afgelopen vier dagen is informatie verzameld en zijn de troepen vanuit de luchtbasis Bagram in stelling gebracht. De militairen, onder wie behalve Britten en Amerikanen ook Afghaanse troepen die loyaal zijn aan de regering-Karzai, gaan op zoek naar grotten, bunkers en vijandige strijders.

Gisteren zijn in het oostelijke Khost, waar een groep Amerikaanse speciale troepen zijn basis heeft, drie mortieren of raketten ingeslagen. Daarbij vielen geen slachtoffers. Het is nog onduidelijk wie de projectielen heeft afgevuurd.

Vier leden van de Afghaanse regering hebben in het Pakistaanse Islamabad overlegd met Pakistaanse functionarissen over het verbeteren van het transport, de telecommunicatie en de handelsband tussen beide landen. De president van Pakistan, generaal Musharraf, heeft het belang benadrukt van deelname van de private sector aan de wederopbouw van Afghanistan.