BEVERLY HILLS -- De Amerikaanse rapper Eminem heeft vandaag de meeste Grammy-nominaties in de wacht gesleept. Zijn laatste cd 'The Marshall Mathers LP' werd genomineerd in de categorieen beste album, beste rapalbum en beste rapalbum van een solo-artiest. Daarnaast werd zijn duet met Dr. Dre, 'Forgot About Dre', genomineerd in de categorie beste rapnummer van duo's of groepen.
Ook de countryster Vince Gill kreeg vier Grammy-nominaties. Hij is echter alleen nog in de race voor prijzen in de country-hoek, terwijl Eminem ook in algemene categorieen is genomineerd. Voor beste album werden behalve Eminem ook Beck ('Midnite Vultures'), Radiohead ('Kid A'), Paul Simon ('You're The One') en Steely Dan ('Two Against Nature') genomineerd. In de categorie beste song gingen de nominaties naar Destiny's Child ('Say My Name'), Macy Gray ('I Try'), Madonna ('Music'), 'N Sync ('Bye Bye Bye') en U2 ('Beautiful Day').

De Amerikaanse Grammy Awards, die worden beschouwd als de belangrijkste prijs in de wereld van de populaire muziek, worden op 21 februari in Los Angeles uitgereikt.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig