BRUSSEL -- Bij het ongeval op de gewestweg N8 Kortrijk-Oudenaarde in Avelgem is vandaag een vrouw van 28 jaar uit Ronse om het leven gekomen. Een bestuurder van een Mazda-personenwagen reed ter hoogte van de brug over de Schelde in op een VW Passat break. In dat voertuig bevonden zich drie volwassenen en vijf kinderen.
Naast het dodelijk slachtoffer raakte een vrouw uit Anzegem zwaar gewond, net zoals vier van de kinderen. Een man en één van de kinderen kwamen er met lichtere verwondingen vanaf. De bestuurder van de Mazda werd eveneens licht gewond.

In de Passat bevonden zich de kinderen Sam van 4 jaar en Jessica (1), beiden van de zwaargewonde vrouw, naast Katrien (7), Dimitri (6) en Frank (4).

Zes ziekenwagens en twee MUG-teams waren vlug ter plaatse. Het medisch interventieplan is afgekondigd. De rijweg werd kort na het ongeval omstreeks 16.00 uur volledig afgesloten. Het parket van Oudenaarde is verwittigd. Een vrouw, die een tijdje na het ongeval ter plaatse kwam en het nieuws vernam, werd overmand door emoties eveneens overgebracht naar het ziekenhuis.