BRUSSEL - Jong-VLD moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Huidig jongerenvoorzitter Ronny Slootmans is geen kandidaat om zichzelf op te volgen.
Slootmans werd in 2000 als 28-jarige zelfstandige ondernemer verkozen als voorzitter van Jong-VLD. Zijn termijn van twee jaar loopt stilaan ten einde, want op 2 februari wordt een nieuwe voorzitter gekozen.

In een mededeling zegt Slootmans dat de afgelopen twee jaar zeer zwaar waren omdat de jongerenafdeling van de VLD na zijn aantreden bijna vanaf nul moest herbeginnen. Hij verwijst daarmee naar de woelige periode die onder meer gepaard ging met het vertrek van toenmalig jongerenvoorzitter Peter Reekmans.

,,Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar het resultaat mag gezien worden. We staan weer op de politieke kaart van Vlaanderen'', aldus Slootmans. Hij wijst erop dat dit van hem en het bestuur veel tijd en energie heeft gevraagd.

Volgens Slootmans is het nu aan zijn opvolger om de lijn door te trekken. Zelf zal hij politiek actief blijven op het nationale niveau. Daarnaast blijft hij in Sint-Katelijne-Waver VLD-fractieleider.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig