We bevinden ons grotendeels in een zone met weinig of geen barometrisch reliëf. Hierdoor heerst er een relatieve rust in de atmosfeer boven de grootste delen van West-Europa. Regengebieden bevinden zich vooral boven het zuidoosten van Europa.

Morgen start de dag eerst nevelig en op sommige plaatsen kan er zelfs een mistbank voorkomen. Na het verdwijnen van dit ochtendgrijs, wat op sommige plaatsen toch wel wat tijd in beslag kan nemen, wordt er plaats gemaakt voor een afwisseling van wolkenvelden en enkele opklaringen. Het blijft daarbij overwegend droog, al is er steeds een kleine kans op een lokale bui. Het wordt dus een rustige herfstdag bij een zwakke wind uit overwegend zuidwestelijke richting. De temperatuur begint na toch wel vrij lage ochtendminima (op de Hoge Venen is er zelfs wat lichte vorst aan de grond geweest) aan een hele klim om uiteindelijk uit te komen in de buurt van 16 of 17 graden in Laag- en Midden-België en rond 13 graden in de Ardennen. Morgennacht blijft het onveranderlijk rustig, overwegend droog en wisselend bewolkt. Na middernacht komen er echter vanuit het zuiden velden lage bewolking opzetten en wordt het vooral over het zuiden betrokken. Tegen de ochtend wordt het daarbij erg nevelig en vooral in hogere delen van ons land kunnen er plaatselijk mistbanken gevormd worden. De wind waait zwak uit overwegend zuidwestelijke richting. Het kwik daalt naar gemiddeld een 8-tal graden in Vlaanderen en naar 4 graden in de Ardennen.

Vooruitzichten:

Woensdag is het alweer eerst wat nevelig of mistig. Nadien blijft het meestal droog en wisselend bewolkt. In de loop van de namiddag komt er vanuit het westen echter meer bewolking opzetten en kan er later zelfs een drupje regen vallen. De maxima schommelen rond 16 graden.

Donderdag wordt het, na het optrekken van het klassieke ochtendgrijs, een rustige en meestal droge herfstdag bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Thermisch boeken we wat winst met maxima rond 17 of 18 graden.

Vrijdag zorgt een zwakke storing vooral over het zuiden voor wat meer bewolking en mogelijk voor bijtijds wat lichte regen of motregen. Meer naar het noorden komen er mogelijk wat meer opklaringen voor en blijft het grotendeels droog. De maxima bereiken een landelijk gemiddelde van 18 graden.

Bron: MeteoServices Het weer in uw streek: 0900-35-987 (18,15 fr./minuut)