Osama bin Laden
ap
DUBAI -- Osama bin Laden heeft de moslims in Pakistan opgeroepen Pakistan en Afghanistan te verdedigen en de strijd aan te binden tegen ,,de Amerikaanse kruistocht-troepen''.

,,Ik verkondig jullie, onze geliefde broeders, dat we ons vastberaden bevinden op het pad van de jihad samen met het heldhaftige, gelovige Afghaanse volk, onder leiding van mullah Mohammed Omar'', aldus de verklaring die maandag ter beschikking werd gesteld van de satellietzender Al-Jazeera in Qatar, was ondertekend door Bin Laden en gedateerd op zondag.

Bin Laden zei een beroep te doen op alle moslims in Pakistan om al hun bezittingen en inspanningen aan te wenden om de Amerikaanse troepen ervan te weerhouden Pakistan en Afghanistan binnen te vallen.


Martelaars
Bin Laden zei verder dat hem informatie had bereikt dat ,,sommige van onze moslimbroeders in Karachi (Pakistan) zijn gedood toen zij getuigden van hun verzet tegen de agressie van de Amerikaanse kruistocht-troepen en hun bondgenoten op moslimgrond in Pakistan en Afghanistan''. Hij zei tot Allah te bidden opdat deze doden als martelaren worden aanvaard. Ook zei hij de kinderen van de omgekomenen te beschouwen als zijn eigen kinderen en voor hen te zullen zorgen.

,,We hopen dat zij de eerste martelaren zullen zijn in de strijd van de islam tegen de nieuwe kruistocht en de joodse campagne die door de grote kruisvaarder Bush wordt geleid onder de vlag van het kruis'', luidde het ten slotte in de verklaring.