ISLAMABAD -- Pakistan is begonnen met de aanleg van hekken en controleposten bij de grens met Afghanistan, om te voorkomen dat voortvluchtige leden van Al-Qaeda en Taliban het land binnenkomen. Dat heeft een militaire woordvoerder, generaal Shaukat Sultan, vandaag gezegd. Op dit moment worden nieuwe lichttorens en controleposten geplaatst bij Chaman, een belangrijke grensovergang op 750 kilometer ten zuidwesten van Islamabad, zei hij.
De Afghaanse president Hamid Karzai beklaagt zich herhaaldelijk over de grensoverschrijdingen in het ruige, dunbevolkte grensgebied en beschuldigt Pakistan ervan de vijandige strijders onderdak te bieden. Pakistan ontkent dat en zegt er alles aan te doen om de grens dicht te houden. De grensregio wordt echter bewoond door conservatieve stammen die geestverwanten zijn van de Taliban.

De Afghaanse radio berichtte gisteren dat Pakistan een 40 kilometer lange muur langs de grens bouwt zonder de regering-Karzai te hebben ingelicht. Sultan sprak dat tegen. Er wordt geen muur gebouwd, zei hij, alleen ,,een afrastering om terrorisme te bestrijden''.

Chaman ligt tegenover Spinboldak, een Afghaanse stad waar vaak aanslagen worden gepleegd op de door de VS geleide coalitiestrijdkrachten.