BAKU - Een veerboot die met tientallen mensen en een lading olie aan boord over de Kaspische Zee voer is in zwaar weer gezonken, heeft de rederij Caspar, de eigenaar van het schip, bekendgemaakt. Over het lot van de opvarenden was nog weinig bekend. Het persbureau Interfax zei dat reddingsboten in elk geval één dode hebben geborgen en het persbureau ITAR-Tass meldde dat vijf mensen zijn gered.
De Mercury II was van Aktaoe in Kazachstan onderweg naar de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. Een woordvoerder kon niet zeggen hoe ver het schip uit de kust was toen het ongeluk gebeurde, maar zei dat het zich dichter bij Kazachstan dan bij Azerbeidzjan bevond. Volgens het persbureau Interfax was het 70 tot 100 kilometer van Bakoe gezonken.

Vanuit Azerbeidzjan is meteen een reddingsactie opgezet en de Azerbeidzjaanse president Geidar Aliev hield een spoedbijeenkomst met topambtenaren om alle details over het ongeluk te vernemen. Hij heeft een speciale commissie ingesteld om de toedracht van het ongeluk te onderzoeken.