HEBRON - Het Israëlische leger heeft in Hebron op de Westelijke Jordaanoever een lid van Hamas gedood. De man, Basel Kawasmeh, verstopte zich in een huis toen Israëlische militairen hem op de hielen zaten. Na een korte schotenwisseling vuurden Israëlische tanks enkele granaten af. Vervolgens maakten ze met bulldozers het pand met de grond gelijk. Het lijk van Kawasmeh werd later in het puin gevonden.
De bewoners verklaarden dat Kawasmeh hun huis was binnengedrongen en hen had bedreigd. Het huis was eigendom van Akram Shahin, wiens zoon Karim in Israël een gevangenisstraf van zes jaar uitzit.

De toekomstige Palestijnse premier Ahmed Qorei wil na de voorstelling van zijn kabinet over enkele dagen met Israël praten over een wapenstilstand. Qorei overlegde vandaag met de Palestijnse leider Yasser Arafat, nadat hij eerder had gesproken met vertegenwoordigers van Hamas, Islamitische Jihad en andere Palestijnse groepen in de Gazastrook. De radicale groepen gingen niet in op het verzoek van Qorei om deel uit te maken van zijn kabinet, dat door leden van de Fatah-beweging van Arafat wordt gedomineerd.

Qorei zei dat hij een eind wil maken aan ,,de chaos in de straten, in het bestuur en in de Palestijnse geest''. Als belangrijkste probleem noemde hij ,,de chaos in het gebruik, de verdeling en de opslag van wapens''. Qorei laat in het midden of hij maatregelen overweegt om de wapens in te zamelen. Israël wil pas over een bestand praten als de Palestijnse veiligheidsdiensten de gewapende groepen aanpakken.