ZEEBRUGGE - Variety, de organisator van het Axion Beach Festival, betreurt dat het mogelijk Zeebrugge als thuishaven moet verlaten. Dat heeft woordvoerder Patrick Verstraeten gezegd. Momenteel onderzoekt de organisator of er nog alternatieven mogelijk zijn in Zeebrugge. Die kunnen wel gevolgen hebben voor de profilering van het muziekevenement.

De beslissing van het Brugse schepencollege om het zandsculptuurfestival te vervroegen, is een streep door de rekening van Axion Beach Rock. Dit muziekfestival vond steevast plaats tijdens het derde weekend van juli. Onder die datum had het festival zich ook in de internationale muziekagenda ingeschreven.

Zeebrugge is zowat de thuishaven van Variety. Het hielp er mee de investering dragen van het evenementenplatform op het strand. De definitieve datum voor het zandsculptuurfestival dwingt de organisatoren van Axion Beach Rock nu om de alternatieven serieus te onderzoeken. Momenteel is men daar mee bezig. Alternatieven in Zeebrugge worden niet uitgesloten. ,,Mochten we echter de datum moeten verleggen, kan dat gevolgen hebben voor de profilering van het festival'', zegt Variety-woordvoerder Patrick Verstraeten. ,,Augustus is een heel andere periode op de internationale concertagenda. Een andere optie die we onderzoeken, is het festival op dezelfde datum laten doorgaan maar op een andere plaats.''

Variety betreurt het als het Zeebrugge zal moeten verlaten. De organisator begrijpt ook niet hoe Brugge in het jaar dat het de titel van Europese Culturele Hoofdstad draagt zijn grootste muziekfestival ,,doodknijpt''.

Bedrijfsmatig is Axion Beach Rock niet noodzakelijk om het evenementen- en marketingbureau Variety te doen overleven. Het is wel hét visitekaartje van het Grimbergse bedrijf.