BRUSSEL -- De regering Verhofstadt voert de uitspraak van de rechter in kort geding in verband met de spreiding van de dag- en nachtvluchten niet uit. Dat beweert de Vlaamse oppositiepartij N-VA. Volgens de N-VA heeft de regering nochtans voldoende tijd gehad en moeten er eindelijk concrete daden gesteld worden.

Op 10 juni 2003 legde de rechter van het Hof van Beroep in Brussel een volledige spreiding op van de dag- én nachtvluchten vanaf aanstaande maandag 11 augustus. Een dwangsom werd nog niet opgelegd.

,,Er is een regeerakkoord waarin misschien wel het principe van spreiding werd opgenomen, maar knopen worden pas doorgehakt na bijkomend studiewerk. Tussentijdse aanpassingen hebben alleen maar de Oostrand bijkomend belast tijdens de nacht. Voor de dag is er niets gewijzigd'', zegt ondervoorzitter Frieda Brepoels van de N-VA.

De N-VA eist dat de nieuwe minister van mobiliteit Bert Anciaux onmiddellijk het verzoekschrift dat de regering tegen de uitspraak bij Cassatie indiende, intrekt en dat de regering concrete actie onderneemt.

Volgens de N-VA heeft de regering voldoende tijd gehad om een volledig spreidingsplan op te stellen voor de volledige omgeving van de luchthaven, waarbij iedere burger in gelijke mate overvlogen wordt en dus niemand gediscrimineerd wordt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in