BRUSSEL - De Profi-superettes, die deel uitmaken van supermarktketen Match, zullen voortaan Smatch heten. Verwacht wordt dat de naamsverandering tegen 2004 voltooid zal zijn, aldus Alain Purnode, marketingdirecteur van Match België en Luxemburg. Het budget dat Match voor de operatie heeft uitgetrokken, moet evenwel nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders.
Profi, dat vroeger tot de groep Louis Delhaize behoorde, telt 130 winkels in België en Luxemburg. Daarvan zijn er sinds begin oktober al vijf, bij wijze van pilootproject, van naam veranderd. Het gaat om de Profi's in Puurs, Galmaarden, Sint-Lambrechts-Woluwe, Mariakerke en Vaux-sous-Chèvremont.

De nieuwe winkels zullen zo'n 5.500 verschillende merken en producten aanbieden. De huidige Profi's verkopen ongeveer 3.500 verschillende merken en producten, aldus Purnode.

Het financiële luik van de hele transformatie moet nog het fiat van de aandeelhouders krijgen. Als dat gebeurd is, kan vanaf begin 2002 gestart worden met de naamsverandering van de rest van de winkels.