BRUSSEL -- De vluchten van Sobelair blijven de komende dagen gegarandeerd. Dat laat touroperator JetAir weten in een mededeling. De Sobelair-vluchten van woensdag en donderdag vertrekken vanuit de luchthaven van Luik-Bierset. Het gaat om zeven vluchten met in totaal 900 passagiers.

Vakantiegangers stellen zich vragen over hun reisplannen met de chartervluchten van Sobelair. Daarom werkte Sobelair samen met JetAir een alternatief plan uit. De zeven vluchten voor woensdag en donderdag vertrekken vanuit Bierset, ,,er zijn immers indicaties dat het verkeer naar en van de luchthaven in Zaventem door sociale acties onmogelijk zou worden gemaakt.''

De eerste Sobelair-toestellen landen morgenavond al in Luik. De retourpassagiers van die vluchten worden met de bus naar Zaventem gebracht. Woensdag en donderdag wordt een busdienst ingelegd van Brussel naar Luik, die vertrekt aan de hoofdingang van het Koning Boudewijnstadion.

Sobelair voert de vluchten uit met eigen toestellen en eigen personeel, los van de nv Sabena. Voor het geval door omstandigheden Sabena-diensten als catering, handling of techniek niet zouden kunnen uitgevoerd worden, zijn door Sobelair voor deze diensten back up-plannen voorbereid, met externe leveranciers, zo luidt het.