JERUZALEM -- Het Israëlische leger heeft vandaag verscheidene raketten afgevuurd op een gebouw van een Palestijnse veiligheidsdienst in Beit Hanoun in de Gazastrook.
Het gelijkvloerse gebouw van de elite-eenheid Force 17 werd verwoest, maar omdat het van te voren was ontruimd raakte alleen een voorbijganger gewond door rondvliegend puin, aldus Palestijnse functionarissen.

De beschieting volgt op vijf bomexplosies in Jeruzalem, waaronder één gisteren, waarbij de dader zelf omkwam en twintig mensen gewond raakten. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog door niemand opgeëist, maar een Palestijns gezin in Aboud op de Westoever zei dat hun oudste zoon mogelijk de dader is geweest. De 26-jarige Raed al-Barghouti, die godsdienst gaf op een plaatselijke basisschool, wordt al twee dagen vermist en Israëlische militairen kwamen dinsdag een inval doen om spullen van hem in beslag te nemen.

Ondertussen proberen de Israëlische minister van buitenlandse zaken Shimon Peres en de Palestijnse leider Yasser Arafat al meer dan twee weken afspraken te maken voor een gesprek over een wapenstilstand. Peres en Arafat gaan vrijdag allebei naar een internationale economische conferentie aan het Comomeer in Italië, maar Peres heeft gezegd liever een minder opvallende plaats te willen. Palestijnse zegslieden zinspeelden op Taba in Egypte als alternatief.

Arafat zelf liet niets los over een eventuele ontmoeting met Peres toen hij dinsdag enkele basisscholen in Gaza-stad bezocht. Hij veroordeelde ,,de militaire escalatie tegen ons volk en de zeer gevaarlijke belegering van onze steden en dorpen'', maar bezwoer dat eens de Palestijnen hun vlag boven Jeruzalem zullen hijsen.