LONDEN - De 17-jarige Kirsten Flipkens heeft het juniorentornooi bij de meisjes op Wimbledon gewonnen. Flipkens won tegen de Russische Anna Tchakvetadze met 2 sets tegen 1 (6-4, 3-6 en 6-3).
LINKS
 De Belgen op Wimbledon
 Het dagboek van Steven Martens
 Wedstrijdschema
 Wimbledon.org
Ze plaatste zich zaterdag voor de finale door in de halve finales te winnen van de Slovaakse Jarmila Gajdosova in drie sets (2-6, 6-4 en 10-8).
Onder het oog van 12.000 toeschouwers, onder wie Kim Clijsters en Lleyton Hewitt, die liever Flipkens kwamen toejuichen dan naar de Williams-finale gingen kijken, verloor de Molse de eerste set met 6-2.

In het begin van de tweede set zag het er belabberd uit voor onze landgenote. Ze werd op een 3-0 achterstand gezet. Maar die bijna uitzichtloze situatie leek haar te bevrijden. Ze ging op en over haar Russische tegenstandster om de set met 6-4 te winnen.

De derde set werd een ware thriller. Breaks en contrabreaks volgden elkaar op. Flipkens kreeg twee matchballen. De tweede was de goede. Het werd 10-8.

Flipkens is de vierde Belgische die in de moderne tennistijd de finale van het juniorentornooi van Wimbledon speelt. Laurence Courtois in 1992 en Kim Clijsters in 1998 verloren die finale. Nancy Feber zorgde in 1993 voor een dubbelslag: zij won naast haar enkelfinale samen met Laurence Courtois ook de finale in het dubbel. Elke Clijsters won vorig jaar samen met de Tsjechische Barbara Strycova het dubbeltornooi.

Vlak na de Tweede Wereldoorlog wonnen Geneviève Domken in 1947 en Christiane Mercelis in 1949 het prestigieuze juniorentornooi.