JERUZALEM - De Israëlische premier Ariel Sharon en zijn Palestijnse ambtsgenoot Mahmoed Abbas zullen elkaar binnenkort opnieuw ontmoeten om de uitvoering van de 'road map', het internationaal vredesplan voor de Israëlisch-Palestijnse kwestie, te bespreken. Dat heeft de Israëlische radio gemeld.
Sharon zou Abbas vragen hem ook te briefen over een plan van de Palestijnse minister van Veiligheid, Mohammed Dahlan, dat mogelijkheden voorstelt om Palestijnse militanten aan te pakken.

Gisteren beloofden beide premiers in het Jordaanse Aqaba in aanwezigheid van de Amerikaanse president George W. Bush alvast de eerste stappen van het internationale vredesplan uit te voeren. Het 'stappenplan' stelt het einde van het geweld in de Palestijnse gebieden en Israël voor en voorziet de oprichting van een Palestijnse staat in de komende drie jaar.

Van Israël en Palestina wordt ook verwacht dat ze op het vlak van veiligheid meer gaan samenwerken. Volgende week staat alvast een ontmoeting op het programma tussen Israëlische en Palestijnse veiligheidsofficieren.