ROTTERDAM -- Farm Frites stopt na dit seizoen met de sponsoring van de wielerploeg Domo-Farm Frites. Het contract van de frietproducent loopt na 2002 af en de directie heeft besloten geen gebruik te maken van de optie voor nog een seizoen als co-sponsor. ,,We vinden het mooi geweest'', aldus Ronald Princen van Farm Frites.

Farm Frites is sinds 1996 vooral als co-sponsor actief geweest. In 2000 werd de frietproducent hoofdsponsor als opvolger van TVM. De ploeg stond in dat seizoen voortdurend in de publiciteit door dopingperikelen en onrust binnen het team, wat leidde tot het vertrek van ploegleider Teun van Vliet. Het seizoen daarna werden de krachten gebundeld met de Belgische tapijtfabrikant Domo.

Teammanager Patrick Lefevere is al op de hoogte gebracht van de beslissing van Farm Frites: ,,Ik wist dat dit kon gebeuren. Farm Frites was al lang actief in de wielersport. Volgens afspraak hebben ze me voor 1 januari ingelicht. Ik kan nu op zoek naar een opvolger.''

Het vertrek van Farm Frites zou gevolgen kunnen hebben voor het aantal Nederlandse renners in de ploeg. Lefevere heeft onder andere Jeroen Blijlevens en Servais Knaven onder contract. ,,Je houdt altijd rekening met de wensen van een sponsor, maar een Nederlander die goed rijdt, zal ik echt niet weg doen'', aldus Lefevere.


Zijlaard-Van Moorsel
Farm Frites is ook geldschieter van de ploeg van Leontien Zijlaard-Van Moorsel. Ook die verbintenis loopt na dit seizoen af. ,,We gaan in ieder geval met ploegleider Michael Zijlaard aan tafel zitten. Onze plannen hangen vooral af van de toekomst van Leontien. Als zij doorgaat, denk ik dat we de samenwerking met haar netjes zullen afmaken.''

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig