pdw
BRUSSEL - Vlaams parlementslid André-Emiel Bogaert beslist voor 11 juli of hij bij Spirit blijft of niet. ,,De kans is fifty fifty dat ik blijf'', zegt hij. Eerder op de dag had voormalig Spirit-mandataris Sven Gatz gezegd dat Bogaert naar de CD&V trekt.

Naar welke partij Bogaert eventueel zou gaan, kon hij niet zeggen. ,,Een linkse koers is mijn biotoop niet en ik heb moeite met het machtsvertoon van de VLD. Maar ook bij CD&V zijn er obstakels'', aldus Bogaert.

Hij benadrukt dat zijn keuze belangrijk is voor de meerderheid in het Vlaams Parlement. ,,Maar ik heb met geen enkele partij tot nu toe enig fundamenteel contact gehad. Maar wat niet is, kan nog komen''.

Nog met vijf

De Spirit-fractie in het Vlaams Parlement telt na het vertrek van Sven Gatz nog vijf leden. Het zijn Herman Lauwers, Jos Bex, Jan Roegiers, Dirk De Cock en André-Emiel Bogaert. Etienne Van Vaerenbergh, voorzitter van wat nog altijd de technische VU-ID-fractie heet, stelt zich neutraal op.

De Spirit-fractie in het Vlaams Parlement vergaderde vanmorgen, maar daar werden volgens de fractiesecretaris geen belangwekkende mededelingen gedaan.