Vanuit het noordwesten komt een polaire regenzone dichterbij. Ten zuiden van ons ligt een andere storing, die al dagen in de buurt ligt. Vrijdag komen beide regenzones boven de lage landen samen en kunnen we een portie regen verwachten. Morgen echter zit België nog even in de warme lucht, maar vanaf vrijdag moet een gemiddelde van net geen 10 graden ingeleverd worden.

Morgen wordt het de warmste dag van de week. Net voor een frontale zone ten zuiden van ons wordt warme continentale lucht naar België gevoerd. In de ochtend is het nog vrij zonnig met hoge wolkensluiers. De temperatuur kan dan ook vrij snel stijgen met maxima uiteindelijk van landelijk 20 graden, maar plaatselijk in de Kempen kan het 23 graden worden. Aan zee is het een stuk koeler met maximaal 15 graden door de wind die van over de Noordzee waait. Elders staat een zwakke tot matige noordoostelijk wind, windkracht 2 tot 4. In de loop van de middag en avond echter wordt het danig onstabiel, zodat enkele onweerachtige buien van het zuiden uit ons land kunnen binnendrijven. Deze buien zijn plaatselijk, wat betekent dat op de ene plaats veel regen valt, terwijl het op andere plaatsen droog blijft. Morgennacht is het overwegend bewolkt met hier en daar een enkele (onweers)bui. De temperatuur zal geleidelijk aan dalen, waardoor ook de onweersbuien minder actief worden. Stilaan komen frontale zones dicht genoeg om het weerbeeld een regenachtig karakter te geven. Het kwik daalt naar waarden van 9 á 10 graden.

Vooruitzichten:

Vrijdag is de grote omslag een feit. Het is uiterst wisselvallig met wolkenvelden en perioden met regen. Plaatselijk kunnen grote regenhoeveelheden verwacht worden. Polaire lucht stroomt binnen, met als gevolg dat er op thermaal vlak serieus ingeleverd moet worden. Maxima rond 12 graden. Zaterdag is het zowaar nog iets kouder met gemiddeld een graad of 10. Een regenzone wil van geen wijken weten en dat resulteert in een continuïteit van de wisselvalligheid. Het is overwegend grijs met perioden van regen bij een overwegend noord- tot noordoostenwind, windkracht 2 tot 4. Zondag is nog vrij onzeker. De regenzone zal zich geleidelijk aan buiten de landsgrenzen begeven. Dat proces gebeurt echter zeer langzaam, waardoor ook op zondag de grijze kleur primeert. Af en toe valt nog wat regen bij temperaturen van circa 13 graden.