SARAJEVO - In Bosnië-Herzegovina zijn in de afgelopen dagen verscheidene mensen opgepakt die mogelijk banden hebben met het internationale terrorisme. Dat hebben de autoriteiten in Sarajevo vandaag bekendgemaakt.
De arrestaties werden zowel door de Bosnische politie als door Sfor verricht. De door de Navo geleide vredesmacht hield vier personen aan in Ilidza bij Sarajevo. Volgens de Bosnische televisie waren twee van hen Bosniërs, die werkten voor de Saudische humanitaire organisatie Makath. De Sfor nam documenten, computers en 60.000 dollar contant geld van de organisatie in beslag, aldus de televisie.

Stanleymessen

Een hooggeplaatste functionaris van de Bosnische regering zei dat twee personen die in de afgelopen dagen werden aangehouden, uit een islamitisch land kwamen en in de buurt van de luchthaven van Sarajevo waren aangetroffen met stanleymessen in hun bezit.

Minister van Binnenlandse Zaken, Muhamed Besic, zei dat de Bosnische politie vorige week verscheidene personen heeft opgepakt. Een aantal is vrijgelaten, maar anderen ,,die mogelijk betrokken zijn bij terrorisme'' worden nog vastgehouden, zei Besic.