BRUSSEL - De gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft de bouwvergunning ontvangen voor de nieuwe Rogiertoren. Daarmee lijkt het dossier na vele discussies zijn beslag te krijgen. De plannen ondergingen wel nog enkele belangrijke veranderingen.
De nieuwe Rogiertoren wordt niet zo hoog als oorspronkelijk voorzien. Met 109 meter wordt het nieuwe gebouw even hoog als de toren die momenteel wordt afgebroken.

Handelspanden

Er is geen sprake meer van een kunstmatige sokkel, en de hoofdingang komt aan de kant van het Rogierplein. Op de gelijkvloerse verdieping worden handelszaken voorzien, zowel op het plein als langs de Brabant- en de Vooruitgangstraat. De toren waar 88.000 m2 kantoorruimte komt, krijgt een ondergrondse parking. Maar die blijft beperkt tot één parking per 200 m2 kantoorruimte.

Burgemeester Jean Demannez van Sint-Joost is tevreden met de afloop van het dossier. Wel blijft hij van mening dat de verlaging van de toren, met behoud van dezelfde hoeveelheid kantoorruimte, het de architecten moeilijker maakt.