VATICAANSTAD - Het Vaticaan is vandaag een campagne gestart tegen het homohuwelijk. In twaalf pagina's richtlijnen worden katholieke politici in de hele wereld opgeroepen de legalisering van het homohuwelijk tegen te houden. Ook niet-katholieken moeten zich van het Vaticaan aansluiten bij het offensief tegen de ,,ernstig immorele'' instelling van de echtverbintenis van mensen van gelijk geslacht.
De campagne lijkt een tegenaanval op het toenemend aantal Europese landen en Amerikaanse staten dat het homohuwelijk toestaat. Het document zet een strijdplan uiteen voor politici die worden geconfronteerd met wetten of wetsvoorstellen om homoseksuele stellen dezelfde rechten te geven als heteroseksuele stellen.

Zo is adoptie door homostellen uit den boze. Volgens het document kunnen kinderen zich niet volledig ontwikkelen wanneer zij of geen vader of geen moeder hebben en wordt misbruik gemaakt van hun afhankelijkheid als zij worden toevertrouwd aan mensen die in een ,,dergelijke verbintenis'' leven. Het schendt de rechten van het kind, zoals opgesteld door de Verenigde Naties, die stellen dat het belang van het kind altijd het zwaarst weegt, meent het Vaticaan.

,,Er zijn absoluut geen redenen om homoseksuele verbintenissen op welke manier dan ook gelijk te stellen met Gods beeld van het huwelijk en het gezin'', aldus het document, dat is opgesteld door de Congregatie voor de Geloofsleer van het Vaticaan. ,,Het huwelijk is heilig en homoseksueel gedrag druist in tegen de natuurlijke morele wet.'' Het Vaticaan definieert het huwelijk als een heilige verbintenis tussen een man en een vrouw met als doel het scheppen van nieuw leven.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig