VILVOORDE -- Mike Verdrengh en Guido Depraetere verlengen hun contract met VTM. Dat hebben ze vandaag samen met VMM-directeur Eric Claeys bekendgemaakt op een persconferentie.
Mike en Guido gaan nieuwe programma's bedenken en uitwerken en nemen dus een meer creatieve rol op zich.

De twee tekenden een exclusiviteitscontract voor drie jaar.

Volgens Eric Claeys leeft bij VTM de ambitie om er nog eens flink tegenaan te gaan. VTM wil voortaan het verschil maken met talent en creativiteit van eigen bodem. ,,En bij wie konden we beter te rade gaan om dat doel te realiseren dan bij Mike en Guido'', stelde Claeys.

Volgens Claeys was er echter nooit een einde gekomen aan de samenwerking met het wonderduo, ook al speelde die zich vooral af achter de schermen. Beiden werkten sinds maart 1996 als externe programma-adviseurs voor de omroep.

creatieve rol

Maar daar komt nu dus verandering in. Mike en Guido nemen een meer creatieve rol op binnen VMM. Ze gaan zich bezighouden met het bedenken en uitwerken van nieuwe programma's en formats, zowel entertainment als fictie. Mike en Guido willen naar eigen zeggen de lacunes binnen de programmatie opvullen. ,,Hoe dat concreet zal gebeuren, daarvoor is het nog wat vroeg'', aldus Guido Depraetere. ,,Op dit moment zijn we zelf nog maar drie weken op de hoogte van de plannen van VMM. Om concreet te vertellen welke programma's we gaan maken en hoe we dat dan precies gaan doen, moet nog wat geduld geoefend worden''.

Claeys

Volgens Eric Claeys was de tijd rijp voor een hernieuwde samenwerking. Hij onderstreepte dat er zich een evolutie heeft voorgedaan in de geesten van alle betrokkenen. ,,De onderneming is nu klaar voor een samenwerking met beide heren. Vroeger was dat niet het geval''. Volgens Mike Verdrengh heerste er vijf jaar geleden immers wat stuurloosheid binnen de Vlaamse Mediamaatschappij. ,,Nu is het makkelijker om tot beslissingen te komen''. Bovendien was de efficiëntie van het adviseurschap van Mike en Guido na vijf jaar wat ,,verwaterd''. VMM stond dus voor de keuze: de samenwerking stopzetten, of ermee doorgaan, zij het op een andere manier. Het is dus dat laatste geworden.